Masterclass bij Whisky Weekend Twente ! ! !

 

Om de masterclass te kunnen bijwonen vragen wij €10,- per persoon (op de dag zelf afrekenen, contant).

Let op: er zijn maximaal 30 plekken beschikbaar per masterclass.

Als u zich inschrijft krijgt u altijd een bevestiging per mail van ons. Deze graag uitprinten en meenemen. (Deze mail komt niet gelijk na uw inschrijving).


Vrijdagavond 6 april 


Masterclass door: Arjan Van Rijn om 20.00 uur.

Ontdek hoe Lost Distillery glorieus verleden en hedendaagse passie in je whiskyglas brengt.

Nieuwsgierig? Geef je op voor de Masterclass.


Op vrijdagavond 6 april vertelt Arjan Van Rijn alles over The Lost Distillery. Tijdens deze Masterclass zullen ''The Lost Distillery Archivist's Selection whisky's'' voor jou ter beoordeling open staan. Herontdek de Schotse whisky met The Lost Distillery!

In de afgelopen eeuwen zijn bijna honderd Schotse Malt whisky distilleerderijen gesloten of gesloopt. Dat staat voor bijna de helft van alle distilleerderijen die ooit in Schotland hebben bestaan. Wereldwijde economische crises, overproductie, wereldoorlogen, drooglegging en onverwachte gebeurtenissen hebben bijgedragen aan het verdwijnen van deze distilleerderijen. Als gevolg van al deze factoren zijn veel unieke en gewaardeerde merken verloren gegaan.

The Lost Distillery Company heeft geen warehouse voor oude vergeten whisky, geen geheim recept of DNA-analyse en heeft geen plannen om deze verloren distilleerderijen te heropenen. Het antwoord op wat men realiseert is te vinden in de geschiedenisboeken en vergeten logboeken. Men maakt een blend van Single Malt whisky's van diverse distilleerderijen met verschillende smaakprofielen aan de hand vna de notities van de archivaris en de interpretatie van de 'Master Blender'.Zaterdagmiddag 7 april 

Masterclass door: Jock Shaw om 14.30 uur.

Jock Shaw neemt u mee op reis met de whisky's van Compass Box. U krijgt 5 verschillende whisky's van de Compass Box te proeven.

- Asyla
- Spice Tree
- Hedonism
- Peat Monster
- En één Limited Edition


Zaterdagavond 7 april 

Masterclass door: Ronald Anneveldt om 20.00 uur.

Whisky Masterclass van Brand Ambassador & keeper of the quaich Ronald Anneveldt.

Ronald laat u de intrigerende wereld van whisky ontdekken, en u meeneemt langs verschillende distilleerderijen in Schotland, op zijn eigen originele manier.

Ronald is werkzaam bij de Monnik Dranken.
Het familiebedrijf uit Oldenzaal, is een toonaangevend bedrijf in de drankenwereld dat zich al enkele generaties voortzet. Het bedrijf bestaat sinds 1918 en heeft circa 100 medewerkers in vaste dienst. Het totale assortiment is breed en diep en bestaat uit circa 9.500 verschillende soorten dranken en drank aanverwante artikelen. De activiteiten van De Monnik Dranken zijn onder te verdelen in drie verschillende categorieën. Te weten: groothandel, importeur en het bouwen van merken. In Nederland is De Monnik de importeur van o.a. de volgende whisky distilleerderijen/merken: Glengoyne, Tamdhu, Glenglassaugh, Tomintoul, Glencadam, Glen Scotia, Loch Lomond, Littlemill, Douglas Laing, Glenturret, Mars Japanese Whisky, Rampur Indian Single Malt, West Cork Irish Whiskey, Paddy Irish Whiskey, Buffalo Trace Bourbon, Goldlys, Black Velvet etc.

 

 

* Verplicht veld