Whisky Weekend Twente Almelo

Even voorstellen!

Henri Goossen (voorzitter)

Mijn naam is Henri Goossen en ik ben 50 jaar oud. Ik verdien mijn geld op een originele manier, ik heb een duobaan als docent Duits op Het Erasmus in Almelo, en ik ben de whiskyentertainer van Nederland. Dit houdt in dat ik een paar dagen in de week les geef en ’s avonds en in het weekend de liefhebbers vermaak met het schitterende product whisky. En deze combinatie doe ik nu al bijna 20 jaar, ik werk met heel veel verschillende Single Malt whisky’s en ken daardoor vele merken en hun verschillende bottelingen. Ik heb meer dan veertig verschillende distillery’s in Schotland bezocht en vele mensen gesproken die verantwoordelijk zijn voor de productie en innovatie van het product. Daardoor blijf ik up-to-date en kan zo steeds mijn verhaal opnieuw voor het voetlicht brengen. Mijn presentaties zijn altijd doorspekt met humor want er mag best gelachen worden bij een goede Dram. En zo ga ik door het leven als de enige echte “whiskyteacher” van Nederland.

Matthijs Oude Voshaar (secretaris)

Mijn naam is Matthijs Oude Voshaar. Mijn functie binnen het bestuur van Whisky Weekend Twente is secretaris. Mijn ontdekking in de wereld van de whisky is begonnen bij Schotse Bistro Old Coopers Hall. Hier ben ik “aangestoken” met het whisky virus. Ik heb hier 9,5 jaar gewerkt. Doordat er whisky diners werden gehouden en er een bar was met meer dan 100 verschillende whisky’s ben ik mij gaan verdiepen in de whisky.
Een reis naar Schotland maakte het verhaal dan ook echt compleet! De bakermat van de whisky. Ik heb daar veel verschillende destilleerderijen bezocht om zo verdieping te krijgen in het proces van whisky maken en door toedoen van deze bezoekjes is het whiskyvuur nog meer aangewakkerd!
Na 9,5 jaar vond ik het tijd worden voor een nieuwe uitdaging. Ik ben nu werkzaam bij Wijnkoperij en Slijterij de Barrique in Borne waar ik me nog meer kan verdiepen in de whisky mede door de verschillende whisky’s die hier verkocht worden.
Het is voor mij een fantastische uitdaging om samen met de 7 andere bestuursleden Whisky Weekend Twente elk jaar weer tot een geweldig evenement te maken.
Ik zeg Slainte, en graag weer tot de volgende editie van Whisky Weekend Twente!

Robin Berendsen (bestuurslid)

Eigenaar van Slijterij Hennie Berendsen, gevestigd aan de Deurningerstraat 27 te Enschede.
Sinds 2006 deze prachtige zaak met maar liefst 700 m2 verkoopvloeroppervlakte van mijn ouders overgenomen. Inmiddels ben ik de 3de generatie die deze zaak met veel plezier runt.
In de afgelopen jaren heb ik ons brede assortiment nog verder uitgebreid.
Het assortiment groeit nog elke week, neem alleen al de ruim 1200 verschillende whisky’s…
Tevens is het speciaal bier assortiment met ook nog eens ruim 900 bieren enorm te noemen, om over de rest van het assortiment maar te zwijgen.
Ik heb een passie voor alle mooie dranken. Kom eens langs en ervaar het overweldigende aanbod dranken aan de Deurningerstraat 27 te Enschede.

Saskia Assink (bestuurslid)

Mijn naam is Saskia Assink, ben 46 jaar en heb een gezin met 2 kids. Ik ben eigenaresse van Schotse Bistro Old Coopers Hall, restaurant en whisky pub met gemiddeld 100 whisky’s. We organiseren met regelmaat een 9 gangen whiskydiner en entertaining. Vanaf mijn 12e was ik al geïnteresseerd in Horeca. Afwassen en hotelkamers poetsen resulteerden in de keuze voor de Hogere Hotel Management School. Mijn passie was altijd een eigen restaurant/hotel. Op mijn 24e kwam ik in dienst bij Old Coopers, op mijn 25e was ik hier bedrijfsleidster en nu de trotse eigenaresse!
Met mijn eigen draai en uitbreiding aan de succesformule ben ik nu het opperhoofd van een super team van 32 fijne en enthousiaste collega’s. Mijn hart ligt bij het gastvrouwschap en ik bedenk ontzettend graag nieuwe dingen en evenementen! De leeftijd van mijn kinderen en goede assistentie en steun van bovengenoemde Matthijs laat het nu weer toe om me hier weer meer op te richten. Whisky Weekend Twente vind ik een prachtig evenement, passend bij mijn bedrijf en ik als persoon. Ik denk en werk hier graag aan mee!

Dick de Wilde (zakelijk aanspreekpunt)

Mijn naam is Dick de Wilde. Binnen Whisky Weekend Twente ben ik het zakelijk aanspreekpunt en hou mij bezig met business to business.
In het dagelijks leven ben ik niet in de whiskybranche werkzaam, maar ben ik beleggingsspecialist en adviseer mensen hoe ze verstandig hun vermogen kunnen beleggen.
Hoe dan toch in de whiskywereld verzeild geraakt? Het is een uit de hand gelopen hobby. Na de eerste stappen in de whiskywereld te hebben gezet, kwam ik er al snel tot de ontdekking welke grote verscheidenheid whisky kent in geuren en smaken. Sindsdien steeds weer op zoek naar de whisky met de ultieme smaak en geur combinatie.
Er wordt mij nogal eens gevraagd of je in whisky kunt beleggen? Dat kan zeker. Of je het moet doen is een andere vraag. De kans erg groot is dat je in een whisky belegt, nauwelijks de aanschafprijs opbrengt. Daarom is mijn advies; koop een whisky niet om in te beleggen, maar om hem op te drinken en om heerlijk van te genieten. Daar worden ze per slot van rekening ook voor gemaakt.

Thom Hilderink (bestuurslid)

Ik ben Thom Hilderink en ben de eigenaar van Slijterij-Wijnkoperij de Barrique.
In 1998 zijn we de zaak begonnen aan de Azelostraat 72 te Borne.
We hebben een zeer uitgebreid assortiment aan binnen- en buitenlands gedistilleerd, likeuren, bieren, meer dan 400 soorten wijn en over de 250 soorten whisky’s in huis. Daarnaast zijn we heel actief met de verhuur van biertappen en het verzorgen van partijen en evenementen. De specialiteiten van ons zijn de Bornse Babbelaar en de Bornsche kruidenbitter.
De Barrique is ook een van de officiële dealers van het beroemde Amelander Nobeltje.

Gerben Ellenbroek

Ik ben altijd geïnteresseerd geweest in de slijterij/drankenhandel waardoor ook mijn interesse in whisky is gewekt.
Ik heb mijn slijtersvakdiploma behaald en inmiddels heb ik ook de opleiding tot Brand Ambassador of Whisky aan de Internationale Whiskyschool Nederland met goed gevolg afgerond. De theorie die ik tijdens deze opleidingen heb opgedaan én de praktijkervaring van de afgelopen jaren kan ik tijdens dit mooie festival in de praktijk brengen.
Als liefhebber van en met mijn ervaringen en passie voor whisky wil ik mensen enthousiasmeren voor het prachtige product dat whisky heet.

Adelbert Knol (penningmeester)

Eigenaar en directeur van Drankenservice Andre Knol Bv.
Vanaf kinds af aan kwam ik al vaak bij mijn vader in de zaak en op die manier alle facetten van de slijterij en drankenhandel geleerd.
Op mijn 21e ben ik mede eigenaar geworden, waarna 8 jaar geleden mijn vader zich volledig heeft teruggetrokken.
Ik werk samen met een team van 11 personen, voor zowel slijterij als groothandel. Waarbij ik vooral de mensen aanstuur en mij volledig richt op de inkoop en acquisitie van nieuwe klanten.
Wij bestrijken een gebied van 50 km om Almelo, waarbij we leveren aan horeca, bedrijven, scholen en instellingen.
Daarnaast hebben we nog een kleine afdeling met verhuur van party – artikelen.
Op dit moment zijn wij de enige zelfstandige en vrije slijterij nog in Almelo, dat willen we ook uitstralen door dicht bij de klant te staan.